SPRÅK

Efter snart 4 månader här är jag mer van att prata svenska än engelska nästan. ibland kan jag komma på mig själv med att tro att jag svarade på svenska för att det var så naturligt men sedan inse att eftersom jag får svar så pratade jag antagligen engelska. Har aldrig haft svårt att prata engelska men så konstigt när jag får för mig att jag sa det på svenska. 
Som för några dagar sedan när jag var hemma hos Julia, vars barn förstår svenska även om de för det mesta pratar engelska, så pratade jag engelska med dem för det var mest naturligt för mig. Visst kanske för att de pratade engelska men blev krock i huvudet för mig när Julia sa något på svenska till dem, men de förstod ju lika bra som vi gjorde. Pratade lite svenska med dem bara för att men det kändes konstigt. 
Det händer ibland att det är vissa svenska ord jag tappar, som jag vet på engelska snabbare än svenska. Jag har 8-9 månader kvar och redan nu är det nästan som att engelskan faller naturligare för mig en svenskan, hur kommer det då bli när jag kommer hem? Det är tur att jag har lite svenska vänner här och att man jag har skype och kan prata svenska med alla där hemma, annars skulle det bli katastrof!
Vem vinner och vem försvinner? Haha